Abazović: Na temeljima ljubavi, razumijevanja i mira treba da nastavimo da gradimo modernu Crnu Goru

Premijer je poručio da se tokom praznika prisjećamo tradicije i duhovnog bogatstva naših građana kao osnove multikonfesionalne CG

3222 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je Badnji dan i katolički Božić sveštenstvu i vjernicima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru.

Abazović je čestitku uputio nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju i biskupu kotorskom Ivanu Štironji, kao i svim vjernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru, sa željom da ovaj praznik provedu u miru, zdravlju i radosti.

"Neka blagdani rode nadu u pobjedu univerzalnih vrijednosti i motivišu nas da tokom cijele godine budemo solidarni i odlučni u promociji zajedništva u našem društvu", istakao je Abazović, a navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Dodaje da se tokom praznika prisjećamo tradicije i duhovnog bogatstva naših građana kao osnove multikonfesionalne Crne Gore.

U tom kontekstu, Abazović je naglasio da su multietnički i multikonfesionalni sklad najveće vrijednosti Crne Gore koje milenijumski karakterišu ovo područje i da na temeljima ljubavi, razumijevanja i mira treba da nastavimo da gradimo modernu Crnu Goru kao dio evropskog društva.

Bonus video: