Ulcinj dobija etažnu garažu ispod Starog grada

Garaža biti izgrađena ispod zidina Starog grada, odnosno preko puta Osnovne škole "Boško Strugar"

4329 pregleda 5 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ulcinj, Foto: Shutterstock

Ulcinj će uskoro dobiti javnu etažnu garažu na dva nivoa, prvu takvog tipa u gradu, za šta je Vlada kroz kapitalni budžet za narednu godinu, obezbijedila 900 hiljada eura.

Amandman za ulcinjsku javnu garažu, podnijela je poslanica GP URA, Suada Zoronjić a na inicijativu njenog partijskog kolege i izvršnog direktora Parking servisa Ulcinj, Amila Grbovića.

Iz ulcinjske URE, kazali su da će garaža biti izgrađena ispod zidina Starog grada, odnosno preko puta Osnovne škole "Boško Strugar".

"Ovim putem, obezbijeđena su sredstva po predračunu iz idejnog rješenja koje je urađeno kroz saradnju sa Glavnim gradskim arhitektom Muhom Uručijem, a koja su neophodna za izgradnju objekta za etažno parkiranje na dva nivoa na urbanističkoj parceli br. 54 KO Ulcinj, u zahvatu Urbanističkog projekta "Pristan". Na ovaj način Opština Ulcinj šalje poruku da, za razliku od prethodnih opštinskih administracija, ozbiljno tretira neke od najvećih problema sa kojima se naš grad suočava, imajući u vidu da nam nedostaje prostora za parkiranje posebno u toku turističke sezone kada Ulcinj bilježi najveću posjećenost", navodi se u saopštenju ulcinjske URE.

Dodaje se da će izgradnjom garaže grad dobiti i na ambijentalnom uređenju tog prostora te "da će samim tim Stari grad biti još atraktivniji i pristupačniji za sve naše turiste i posjetioce".

"Uložićemo napore da u najkraćem mogućem roku obezbijedimo svu potrebnu dokumentaciju i uslove za što skoriji početak radova na ovom projektu i ponudimo građanima i turistima na korišćenje jednu savremenu i modernu podzemnu garažu", piše u saopštenju URE.

Bonus video: