Amfilohije: Požari u Crnoj Gori su opomena Boga zbog moralnog smrada

"Zato se, za praznik Rođenja Presvete Bogorodice, trese, od tuge i jada, ćivot Svetog Petra Cetinjskog gledajući kako njegovo potomstvo brcima moralnog čojstva i viteštva, za koje se žrtvovao sa svojim vitezovima, ukrašava svoje razvratne zadnjice"
78 pregleda 71 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2017. 16:37h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nazvao je Paradu ponosa "paradom srama i moralnog smrada", a premijerku Srbije Anu Brnabić nazvao "antirotkinjom".

"Ono nad čim tuguju Majka Božja i Sveti Petar Cetinjski u ove dane jeste naročito zloupotreba tog dara ljubavi u ime ”slobode i ljudskih prava”. Zaboravlja se da nam je ”sve dozvoljeno i slobodno, ali nas sve ne izgrađuje”. Sve što čovjeka čini robom smrti i što ga lišava vječnog života i dostojanstva, nečovječno je, smrtonosno i čovjekoubilačko. To važi takođe i za tzv. ”parade ponosa” i kod nas najavljivane ovih dana. Ustvari, poručuje Bogorodica preko svoga Rođenja, iz ćivota Svetoga Petra, radi se o paradama srama i moralnog smrada, zagađujećeg vaseljenu, koje, kao i pomenuto čedomorstvo, a uz to i postavljanje u Srbiji za ugled antirotkinje namjesto carice Milice i mati Angeline Krušedolke - obogotvoruju smrtno tijelo i krv, pohot ploti, pohot očiju i nadmenost života, što ustvari znači - kroz odricanje od svetinje rađanja, pretvaranje smrtnosti i ništavila u božanstvo i idol čovjekov", kazao je Amfilohije prilikom praznika Rođenja Presvete Bogorodice.

Amfilohije je poručio da bludnici, idolopoklonici, preljubnici, muželožnici, nepravednici i otimači ne mogu da očekuju vječni život.

"Zato se, za praznik Rođenja Presvete Bogorodice, trese, od tuge i jada, ćivot Svetog Petra Cetinjskog gledajući kako njegovo potomstvo brcima moralnog čojstva i viteštva, za koje se žrtvovao sa svojim vitezovima, ukrašava svoje razvratne zadnjice! O kukavna Crna Goro, a i Srbijo na šta ste spale! Ne znate li, ne znali vas jadi, da požari ovoga ljeta u Crnoj Gori i šire od nje, kao i uragani koji pustoše Ameriku predstavljaju protest prirode i Božju opomenu protiv moralnog smrada, zla, bogomržnje, bratomržnje i grijeha kojima je zemlja zatrovana?!", kazao je Amfilohije između ostalog.

Bonus video: