Naredne godine Dan zaštitnika u Nikšiću

Kako se navodi, Vuković je predstavio novine u funkcionisanju opštinskih službi i servisa, ističući da se trude da u mjeri mogućeg ispoštuju zahtjeve koje građani ove teritorijalno najveće opštine u Crnoj Gori kandiduju pred lokalnu administraciju

3168 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SO Nikšić
Foto: SO Nikšić

Građani Nikšića se zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Siniši Bjekoviću, uglavnom obraćaju u vezi ostvarivanja radnih i dječijih prava, socijalne zaštite i postupanja državnih organa.

To je Bjeković saopštio prilikom razgovora sa predsjednikom Skupštine Opštine (SO) Nikšić, Nemanjom Vuković.

„Zaštitnik je ukazao na važnost otvorene komunikacije sa građanima, kao i transparentnost funkcionisanja lokalne samouprave. Podsjetio je i na važnost približavanja i promocije institucija i njihovih mandata građanima širom Crne Gore, najavljujući za narednu godinu održavanje Dana zaštitnika u Nikšiću“, stoji u saopštenju za javnost.

Kako se navodi, Vuković je predstavio novine u funkcionisanju opštinskih službi i servisa, ističući da se trude da u mjeri mogućeg ispoštuju zahtjeve koje građani ove teritorijalno najveće opštine u Crnoj Gori kandiduju pred lokalnu administraciju.

„Imajući u vidu mandat institucije zaštitnika, Vuković se posebno osvrnuo na položaj ranjivih grupa i pripadnika manjinskih naroda, ukazujući da je s tim u vezi značajno unaprijeđena i saradanja sa predstavnicima nevladinog sektora i relevantnim organizacijama. Iskazao je inicijativu da se u saradnji sa institucijom zaštitnika u narednom periodu organizuju tematski skupovi kojima bi se skrenula pažnja javnosti na neke od izraženijih problema u oblasti ljudskih prava i sloboda, poput porodičnog nasilja, položaja pripadnika ranjihivih društvenih grupa“, stoji u saopštenju.

Sagovornici su se usaglasili da u narednom periodu treba nastaviti i intenzivirati razmjenu informacija i saradnju, koja je ocijenjena veoma dobrom i efikasnom.

Bonus video: