Počeo Bjelopoljski novogodišnji bazar: Manifestacija na kojoj se promovišu tradicionalne vrijednosti

"Ovaj bazar kreativnosti održava se od 2013. godine, a osmišljen je kao prodajna izložba koja treba da predstavi kulturu i tradiciju ovih prostora"

6515 pregleda 1 komentar(a)
Foto: BP Biro
Foto: BP Biro

Tradicionalni Bjelopoljski novogodišnji bazar počeo je na Gradskom trgu i trajaće do 30. decembra, saopšteno je iz Opštine Bijelo Polje.

Kako se navodi veliki broj proizvođača iz raznih krajeva Bijelog Polja građanima su ponudili svoje proizvode.

Na štandovima su ponude predstavili proizvođači ljekovitog bilja, voća, povrća, rakije, meda, mlječnih proizvoda, mesa, peciva, specijaliteta i đakonija, autentičnih rukotvorina, predmeti starih zanata, proizvodi od vune…

Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović rekla je da bazar pokazuje da je to područje bogato ne samo prirodnim resursima, već i ljudskim potencijalima, koji svojim radom, trudom i kreativnošću, zaslužuju da se njihovi proizvodi predstave građanima.

Bjelopoljski novogodišnji bazar, Novogodišnji bazar Bijelo Polje
foto: BP Biro

"Bjelopoljski bazar je manifestacija na kojoj se promovišu tradicionalne vrijednosti, poput domaće radinosti, starih zanata, rukotvorina, kao i ponuda naših ugostitelja, fizičkih i pravnih lica, koji se trude da daju doprinos da se turistička ponuda Bijelog Polja podigne na viši nivo", rekla je Obradović.

Podsjetila je da se ovaj bazar kreativnosti održava od 2013. godine, a osmišljen je kao prodajna izložba koja treba da predstavi kulturu i tradiciju ovih prostora.

S obzirom na to da se bazar održava u duhu nogodišnjih praznika, Obradović je istakla i da je pripremljen bogat kulturno-zabavni program.

Bjelopoljski novogodišnji bazar, Novogodišnji bazar Bijelo Polje
foto: BP Biro

"Pozivamo naše sugrađane da posjete bazar, probaju i degustiraju proizvode i tako daju doprinos da ova manifestacija zadrži svoje posebno mjesto u ponudi Bijelog Polja", poručila je Obradović.

Zaključuju da je Bjelopoljski novogodišnji bazar obišao i predsjednik Opštine Petar Smolović sa saradnicima.

Bonus video: