TV Vijesti najgledanija i u 2022.

Najgledaniji program u državi “Vijesti u pola sedam”, koji svakodnevno prati skoro 40 odsto populacije

9089 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

TV Vijesti i 2022. godinu završava kao najgledanija u Crnoj Gori, sa prosječnim udjelom u gledanost od 17,50 odsto - najvećim u posljednjih nekoliko godina.

Koliko je televizija gledana govori i podatak da se od deset najgledanijih formata na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, koje su obuhvaćene mjerenjima koje sprovode Ipsos i Crnogorski Telekom, čak šest emituje na TV Vijesti.

Izvršna direktorica TV Vijesti Marijana Kadić Bojanić, kazala je da televizija i u novoj godini nastavlja da emituje provjerene, tačne i pravovremene informacije.

”Istovremeno, pozivamo donosioce odluka da se, konačno, znaveno i nepristrasno okrenu regulaciji rasturenog i neregularnog medijskog tržišta i da reformama ne upravljaju predstavnici interesnih lobija, već meritorne osobe koje rade u javnom interesu. Ovaj proces je neophodan zbog građanstva, ali i zbog medijskih profesionalaca koji su svoje karijere posvetili ideji da su mediji neophodni za demokratizaciju društva koje to odavno zaslužuje”, poručila je.

Kadić Bojanić
Kadić Bojanićfoto: Vijesti

Glavna i odgovorna urednica TV Vijesti Tatjana Ašanin, navela je da je televizija sve što postiže ostvarila vrijednim radom, odgovornim odnosom prema profesiji, sa željom da crnogorsko društvo bude bolje.

”Sa manje od 70 zaposlenih, sa mnogo materijalnih i drugih limita, već godinama bilježimo rezultate koji su postali svojevrstan fenomen. Ništa nam nije palo s neba. Program TV Vijesti je plod truda, znanja i hrabrosti, a povjerenje je sticano višegodišnjim dokazivanjem u vremenu kad je i novinarstvo ubrzano dobijalo svoje maligne oblike. Ostajemo ostrvo slobodne riječi, namjerni da i dalje služimo istini, priželjkujući zdravu konkurenciju”, istakla je.

Bonus video: