Konjević: Da nova godina donese lijepe vijesti, optimizam i slogu Crnoj Gori

Svaka zajednica, pa i naša crnogorska, baštini razlike koje su prirodne i imanentne svakom demokratskom društvu, koje svi moramo ispoljavati sa političkom i društvenom kulturom i međusobnim uvažavanjem, kazao je lider SDP -a

2137 pregleda 21 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević čestitao je Novu godinu svim građankama i građanima Crne Gore.

"Neka Nova godina donese više pravde i mnogo više odgovornosti i ozbiljnosti, posebno onih koji zastupaju glas građana, jer jedino tako Crna Gora može biti stabilna i prosperitetna zajednica koja će imati i samopoštovanje i poštovanje drugih - država koju će svi koji u njoj žive osjećati jednako udobnim domom", navodi se u saopštenju Medijskog pula SDP -a.

Konjević naglašava da svaka zajednica, pa i naša crnogorska, baštini razlike koje su prirodne i imanentne svakom demokratskom društvu, koje svi moramo ispoljavati sa političkom i društvenom kulturom i međusobnim uvažavanjem.

"Ipak, ono što mora biti naš zajednički cilj je borba za bolji i sigurniji život za sve naše građane", kazao je Konjević.

Kako kaže, "taj uzvišeni cilj možemo graditi jedino ako budemo gradili red, zemlju pravde i zakona jednakog za sve, tako što ćemo, bez obzira na međusobne razlike, biti lojalni samo državi, koja će biti uključena a ne izopštena iz civilizacijskog i vrjednosnog kruga modernih demokratija".

"Svima želim srećnu i uspješniju 2023. godinu, godinu za koju se svi nadamo da će donijeti mnogo više lijepih vijesti, optimizma i sloge oko vitalnih interesa i opšteg dobra", zaključio je Konjević.

Bonus video: