Opština Nikšić: Deponija na privatnom imanju nije u našoj i u nadležnosti Komunalnog

Iz Opštine kazali da je Komunalno preduzeće u više navrata uklanjalo divlju deponiju na Carevom mostu i postavilo table za zabranu bacanja smeća, ali da se "teško izboriti sa nesavjesnim građanima"

16232 pregleda 14 komentar(a)
Zgrada Opštine, Foto: Svetlana Mandić
Zgrada Opštine, Foto: Svetlana Mandić

Iz lokalne uprave u Nikšiću su reagovali povodom navoda ekoloških aktivista Eko bonton i Ekopatriotizam oko divljih deponija na kružnom toku i kod Carevog mosta.

"Deponija kod kružnog toka je prijavljena Komunalnoj policiji i identifikovan je počinilac. Radi se o privatnom posjedu na kojem nakupci prodaju voće. Kako je parcela privatna, komunalnom preduzeću nije u nadležnost čišćenje privatnih posjeda i sam čin čišćenja privatne parcele i stavljanje smeća na opštinsko zemljište podliježe odgovornosti. Što se tiče divlje deponije na Carevom mostu, Komunalno preduzeće je u više navrata uklanjalo istu, postavilo table za zabranu bacanja smeća. Nažalost, teško se izboriti sa nesavjesnim građanima", stoji u saopštenju lokalne uprave.

Poručuje da Opština Nikšić preduzima sve neophodne radnje da napravi ljepšu ekološku sliku grada.

"Ono što nije decenijama rađeno, ne može se za jednu godinu riješiti, stoga čudi nagli gubitak strpljenja kod onih koji su tek za vrijeme ove vlasti uvaženi, prepoznati i više puta za svoj aktivizam pomognuti od Opštine Nikšić i njenih organa. Ovakav način djelovanja u kom se uz buku kuca na već otvorena vrata navodi na sumnju da se ova kampanja vodi iz drugih razloga koji nisu ekopatriotski, a nisu ni po bontonu, već u maniru onih centara moći čiji su zastupnici napravili od Mislovog dola onaj problem koji imamo danas, a koji su vjerovatno inspiratori ovakvog djelovanja onih koji su nekada od njih bili proganjani, a sad su sa njima pronašli zajednički jezik. Na koji način, to će utvrditi nadležni organi", navode iz Opštine.

Bonus video: