Abazović: Nema prosperitetne Crne Gore bez uspješnih bjelopoljskih privrednika

"Što prije dovršimo projekat auto-puta, prije će i Bijelo Polje i Crna Gora biti vidljiviji i nezaobilazni u ekonomskom, naučnom i kulturnom povezivanju sa našim regionalnim i evropskim partnerima", kazao je premijer

5621 pregleda 4 komentar(a)
Abazović, Foto: Gov.me
Abazović, Foto: Gov.me

Predsjednik Vlade Dritan Abazović uputio je čestitku povodom 3. januara, Dana opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine opštine Ernadu Suljeviću, odbornicima i građanima.

Abazović je u čestitki poželio da u 2023. godini "napravimo nove, odgovorne i uspješne korake kako bi svim našim građanima obezbijedili biznis šansu za puno radno angažovanje i dodatnu profesionalnu afirmaciju".

"S obzirom na izvrsnu geografsku poziciju i veliki prirodni potencijal Bijelo Polje zasigurno, u bliskoj budućnosti, ovo može ponuditi kao svoju komparativnu prednost, kao svoje ideje i ambicije koje je dosad bjelopoljska mladost uspijevala da realizuje tek daleko od svog zavičaja.

"U novom četvorogodišnjem manadatu, pred vama su veliki zadaci i izazovi, kako u oblasti komunalne infrastrukture, energetike i agrara, tako i u oblasti razvoja malih i srednjih preduzeća, turizma i zaštite prirodne sredine. U aktuelnoj i budućim državnim administracijama, uvjeren sam da ćete imati pouzdanog i iskrenog partnera. Ovo smo dokazali posljednjim planiranjem budžeta, a isto će se, siguran sam, potvrđivati ubuduće. Svi zaokruženi i dokumentovani projekti od kapitalnog značaja, biće podržani od strane Vlade. Snažnog sjevera, niti prosperitetne Crne Gore ne može biti bez uspješnih bjelopoljskih privrednika. Što prije dovršimo projekat auto–puta, prije će i Bijelo Polje i Crna Gora biti vidljiviji i nezaobilazni u ekonomskom, naučnom i kulturnom povezivanju sa našim regionalnim i evropskim partnerima.

"Uvjeren da ćemo zajednički dosljedno čuvati fundamentalne, demokratske vrijednosti građanske Crne Gore, te nadalje diverzifikujući našu privredu, obnavljati i savjesno i odgovorno koristiti sav prirodni potencijal države koji pripada i generacijama koje tek treba da stasaju, još jednom vam srdačno čestitam najznačajniji praznik Grada", naveo je Abazović u čestitki.

Bonus video: