Komemoracija povodom smrti Zorana Kalezića u ponedjeljak

Zoran Kalezić je, naveo je Alibabić, bio najtiražniji i najprepoznatljiviji interpretator i kompozitor koji je ponikao iz naše zemlje, a proslavljen širom bivše Jugoslavije i mnogo dalje

11223 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

U ponedjeljak, 9. januara u 10 sati biće održana komemoracija u KIC-u “Budo Tomovic” (velika sala) povodom smrti legendarnog crnogorskog pjevača i legende jugoslovenske muzike Zorana Kalezića.

Predsjednik Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore Danijel Alibabić izrazio je u svoje i ime Udruženja žalost zbog gubitka jednog od najvećih pjevača današnjice.

Zoran Kalezić je, naveo je Alibabić, bio najtiražniji i najprepoznatljiviji interpretator i kompozitor koji je ponikao iz naše zemlje, a proslavljen širom bivše Jugoslavije i mnogo dalje.

"Vrijeme pred nama pokazaće njegov značaj u očuvanju tradicionalnog i narodnog melosa Crne Gore, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da generacije koje dolaze uz njegove pjesme proživljavaju najfinije emocije, kakve je nosio njegov sjetni glas. Saosjećamo se sa porodicom Kalezić, jer je izgubila dobrog čovjeka i veliki oslonac", kazao je Alibabić.

Bonus video: