De Nira čeka blokada ako počnu radovi u Miločerskom parku

“Ukoliko u Miločerski park uđe samo jedan bager, mi ćemo blokirati hotelski kompleks Sveti Stefan - Miločer“, kazao je predsjednik NVO "Za ljepši Sveti Stefan" Krsto Rađenović “Vijestima” i pozvao sve NVO i odbornike i poslanike da im se pridruže
311 pregleda 7 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.09.2017. 20:21h

Iz NVO “Za ljepši Sveti Stefan” zaprijetili su blokadom, ako kompanija “Adriatic properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa započne radove u Miločerskom parku.

Predsjednik NVO i mještanin Krsto Rađenović kazao je da protest i blokadu planiraju u oktobru, kada bi na Sveti Stefan trebalo da dođe proslavljeni holivudski glumac Robert de Niro, jedan od vlasnika lanca restorana “Nobu“ koji je otvoren ljetos u nadograđenom dijelu šoping centra preko puta grad hotela Sveti Stefan.

“Ukoliko u Miločerski park uđe samo jedan bager, mi ćemo blokirati hotelski kompleks Sveti Stefan - Miločer“, kazao je Rađenović “Vijestima” i pozvao sve NVO i odbornike i poslanike da im se pridruže.

On tvrdi da je već počelo „iseljavanje“ ruiniranog hotela „Kraljičina plaža“, na čijem mjestu se planira izgradnja novog, duplo većeg hotela i stanova za tržište: “Raznosi se inventar, sve se sprema da se hotel poruši. Mi smo obavijestili 'Maticu Boke' da se i ona uključi i animira sve odbornike iz lokalnih parlamenata da se odazovu skupu, a stupili smo u kontakt i sa političkim partijama da njihovi vlasnici takođe dođu i spriječe uništenje Miločerskog parka. Očekujemo da nam se pridruže i budvanski odbornici svih partija, jer Miločerski park nije politička priča, već je interes svih građana. Moramo ga zaštititi od planiranog uništenja. Podršku će nam dati i brojne poznate ličnosti iz svijeta umjetnosti, sporta i politike, koji su ljetovali na Svetom Stefanu“.

Rađenović je pozvao vrhovnog državnog tužioca da ispita navodno milionsku štetu koja je nastala jer je rukovodstvo HTP “Miločer“ dozvolilo da hotel „Kraljičina plaža“ 10 godina bude zatvoren.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) izdalo je dozvolu za rušenje starog hotela Statisovoj kompaniji.

“Adraitic properties” je podnio zahtjev za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju novog hotela i depadansa i rekonstrukcije vile unutar Miločerskog parka.

MORT je prihvatio zahtjev Opštine Budva da dobije svojstvo stranke u postupku prilikom izdavanja građevinske dozvole.

Nova opštinska vlast osporova odluku da se u Miločerskom parku gradi i jedan kvadrat prostora više, a programskim zadatkom koji je usvojio MORT - u parku bi se utrostručili kapaciteti.

Rađenović: Stanje je katastrofalno, izlivaju se i fekalije na samoj plaži

Rađenović tvrdi da je stanje na Svetom Stefanu katastrofalno, o čemu svjedoče i “ekološki incidenti”.

“Prije nekoliko sedmica, došlo je do izlivanja fekalija na samoj plaži, zbog čega je morala biti i evakuisana. Imate loše saobraćajnice, ne samo u mjestu Sveti Stefan, nego i u zaleđu. Na to smo godinama upozoravali, ali sve se isto ponavlja i ništa ne mijenja“, kazao je Rađenović.

Bonus video: