Bečić: Praznici da budu dani pomirenja i oprosta, sloge i napretka

"Ovaj Božić dočekujemo još radosniji, spoznajući činjenicu da smo prije dvije godine uspjeli da sačuvamo slobodu vjeroispovijesti svih vjernika kao temeljnu vrijednost koju su nam u amanet ostavili naši preci", navodi se u njegovoj čestitki

3940 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Univerzalne vrijednosti uvažavanja, opraštanja, zajedništva, solidarnosti i ljubavi podsjećaju da je duhovna izgradnja čovjeka njegova najveća pobjeda nad onim što su izazovi savremenog svijeta, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je u svoje i ime partije čestitao Badnji dan i Božić mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru, "uz želju da najradosnije dane provedete u porodičnom miru, okupljeni i složni, pomireni i duhom obogaćeni".

U čestitki navodi da će badnjak danas ogrijati mnoge domove širom Crne Gore, donijeti blagostanje i mir svima koji slave najradosniji hrišćanski praznik Božić.

"Ovaj Božić dočekujemo još radosniji, spoznajući činjenicu da smo prije dvije godine uspjeli da sačuvamo slobodu vjeroispovijesti svih vjernika kao temeljnu vrijednost koju su nam u amanet ostavili naši preci. Sedmi januar, najsvetiji datum, ali ujedno i dan rođenja blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija je svakako prilika da se prisjetimo i njega i njegovog ogromnog doprinosa duhovnoj obnovi svog naroda koju je sprovodio uvijek vodeći računa o našoj braći drugih vjera i uvijek čuvajući dostojanstvo naše kolijevke Crne Gore", saopštio je Bečić.

Lider Demokrata poručuje da ovi praznični dani budu dani pomirenja i oprosta, dani dobrog zdravlja, "neka unesu radost i mir u sve domove, da budu dani ljubavi, sloge i napretka među svim vjernicima i građanima Crne Gore".

Bonus video: