Borovinić Bojović: Ljekari su dio društvene elite, iživljavanje nad njima mora da se zaustavi

"Juče je naš kolega, koji pruža hitnu medicinsku pomoć našim majkama, očevima, kćerima, sinovima, prijateljima... doveden u situaciju da nasred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, gdje radi, i sam zatraži pomoć doktora"

9965 pregleda 33 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: DNP
Borovinić Bojović, Foto: DNP

Došao je trenutak da se svaki napad na ljekare procesuira brzo, odlučno i da se izvede na čistac, poručila je Jelena Borovinić Bojović, nositeljka liste "Za budućnost Podgorice" na oktobarskim izborima.

Todor Ražnatović (23) i Luka Lopičić (21) uhapšeni su zbog sumnje da su sinoć u jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) u Podgorici napali ljekara K. D.

Borovinić Bojović u saopštenju Demokratske narodne partije dodaje i da više nema ćutanja ni povlačenja.

"A, svako, ko to bude učinio, neka zna da time direktno diže ruku i na svakoga od nas. Iživljavanje nad ljekarima mora definitivno da se zaustavi", istakla je.

Kaže da su ljekari su dio društvene elite svakog demokratskog i civilizovanog društva.

"Iživljavanje nad ljekarima mora da se zaustavi. Ljekari su ljudi, koji danonoćno spasavaju ljudske živote i zato u svakoj demokratskoj državi briga o ljekarima predstavlja, zapravo, brigu o zdravlju cijele nacije. Nažalost, juče je naš kolega, koji pruža hitnu medicinsku pomoć našim majkama, očevima, kćerima, sinovima, prijateljima... doveden u situaciju da nasred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, gdje radi, i sam zatraži pomoć doktora", zaključila je Borovinić Bojović.

Bonus video: