Sindikat ZHMP: Tražićemo primjereno fizičko obezbjeđenje objekata

Iz sindikata apelovali na sve nadležne da doprinesu zaštiti, jačanju digniteta ​​i poboljšanju statusa ljekara i medicinske struke

4399 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz Sindikata Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMP) saopštili su da će u najskorije vrijeme pokrenuti inicijative za obezbjeđenje primjerenog fizičkog obezbjeđenja objekata, u konkretnom slučaju jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Iz tog sindikata su se oglasili nakon posljednjeg fizičkog napada na ljekara u podgoričkoj jedinici Zavoda, zbog kojeg su uhapšene dvije osobe.

Iz Sindikata ističu da je ljekarska struka, odnosno medicinsko osoblje, u posljednje vrijeme učestalo na meti fizičkih nasrtaja pacijenata, te da su "sve češće izloženi fizičkim napadima, prijetnjama i drugim dodatnim opterećenjima za ionako težak posao koji obavljaju".

"Najstrože osuđujemo posljednji sinoćnji napad na kolegu nam ljekara od strane pacijenta, te apelujemo na sve nadležne da doprinesu zaštiti i jačanju digniteta ​​kao i poboljšanju statusa ljekara i medicinske struke. Svjedoci smo da je samo u posljednjih nekoliko dana bilo nekoliko napada, kako verbalnih, tako i fizičkih na naše kolege u Beranama, juče u Podgorici. Slozićete se da obavljati bilo koji posao pod ovim okolnostima je nemoguće, a posebno spašavati ljudske živote", navodi se u saopštenju.

Bonus video: