Profesorici Ljiljani Kašćelan priznanje Univerziteta Crne Gore

Priznanje za doprinos naučnoistraživačkom radu i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta

2657 pregleda 1 komentar(a)
Božović i Kašćelan, Foto: UCG
Božović i Kašćelan, Foto: UCG

Na predlog Vijeća Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof. dr Ljiljani Kašćelan dodijeljeno je priznanje UCG-a za doprinos naučnoistraživačkom radu i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta.

Priznanje joj je uručio rektor UCG prof. dr Vladimir Božović, na svečanoj sjednici Senata UCG, krajem 2022. godine.

Iz UCG-a je saopšteno da su profesoricu Kašćelan za to priznanje opredijelili ostvareni rezultati tokom protekle godine.

"Ističu je radovi objavIjeni u časopisima koji se nalaze u međunarodnim bazama podataka kao što su Science Citation Index, Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index. Njima se pridružuju i radovi objavljeni u časopisima koji se nalaze na SCOPUS-u i bazi Web of Science Emerging Sources Citation Index (ESCI)", navode iz Univerziteta.

Kašćelan potpisuje, kao koautor, i poglavlja u monografijama u izdanju izdavača Springer, vodećeg globalnog izdavača, naučnog, tehničkog i medicinskog portfolija, koji pruža kvalitetan sadržaj istraživačima u akademskim krugovima, naučnim institucijama i korporativnim odsjecima za istraživanje i razvoj, dodaju iz UCG-a.

Naučne radove predstavljala je i na međunarodnim konferencijama u Švajcarskoj i Engleskoj.

Tokom bavljenja pedagoškim radom na fakultetu, pored angažovanja u nastavnoj aktivnosti, Kaščelan je bila angažovana kao mentor za izradu značajnog broja magistarskih i diplomskih radova. Autor je udžbenika iz oblasti poslovnih informacionih tehnologija, čiji je izdavač Univerzitet Crne Gore. Trenutno je mentor za dvije doktorske disertacije na Ekonomskom fakultetu.

Član je međunarodnog naučnog udruženja Euro Working Group on Decision Support Systems, kao i Upravnog i Uređivačkog odbora međunarodnih časopisa ComSis i Journal of Theoretical and Applied Electronic Commerce Research koji se nalaze na SCI listi.

Bonus video: