CGO: Ministarstvo prosvjete da dokaže da ne diskriminiše FCJK

Iz CGO-a pozvali da se isplati razliku zarada akademskom osoblju na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost od momenta kada je povećana akademskom osoblju na Univerzitetu Crne Gore

3218 pregleda 4 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je Ministarstvo prosvjete da isplati razliku zarada akademskom osoblju na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost (FCJK) od momenta kada je povećana akademskom osoblju na Univerzitetu Crne Gore, i time dokaže da Vlada ne diskriminiše FCJK.

"Vlada je u novembru 2022. godine, nakon pritiska javnosti, dala saglasnost na izmjene pravilnika kojima se zarade zapošljenih na FCJK usklađuju sa platama zaposlenih na UCG i po tom obračunu su im i isplaćene plate za decembar, ali im nije nadoknadila razliku od jula 2022. godine", saopšteno je iz CGO-a.

Kazali su da bi Vlada, isplatom te razlike zaposlenima na FCJK u odnosu na uvećanja koje su zaposleni na UCG-u imali mjesecima unazad, zadovoljila princip jednakosti zarade akademskog osoblja koje se finansira iz Budžeta Crne Gore, ali i pokazala dosljednost i neselektivnost.

Bonus video: