Cijene vode za građane Podgorice niže sedam odsto

U poređenju sa prethodnom godinom, domaćinstva u Podgorici mjesečno će plaćati 7,08 odsto manje za fiksni dio cijene usluge javnog vodosnabdijebanja, saopštili su iz Vodovoda

5944 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Građani Podgorice će od ovog mjeseca plaćati niže cijena usluga javnog vodosnabdijevanja, saopšteno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Iz Vodovoda su kazali da se od 1. januara primjenjuje novi cjenovnik usluga, izrađen po Metodologiji za utvrđivanje cijena regulisanih komunalnih djelatnosti koju je propisala Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti.

Kako su objasnili, fiksni i varijabilni dio cijena usluge javnog vodosnabdijevanja, kao i cijena usluge za prihvatanje i odvođenje komunalnih otpadnih voda-fiksni dio, umanjeni su u odnosu na cijene iz prošle godine.

"U poređenju sa prethodnom godinom, domaćinstva u Podgorici mjesečno će plaćati 7,08 odsto manje za fiksni dio cijene usluge javnog vodosnabdijevanja”, saopštili su iz Vodovoda.

Oni su kazali da će za 5,76 odsto biti umanjen varijabilni dio cijene usluge javnog vodosnabdijevanja, a za 14,07 odsto fiksni dio cijene usluge za prihvatanje i odvođenje otpadnih voda.

Bonus video: