Raspisan konkurs za idejno rješenje za gradski stadion u Ulcinju, nagradni fond 40 hiljada eura

Konkurs za izradu idejno arhitektonskog rješenja za gradski stadion u Ulcinju je otvoren do 06.03.2023. godine.

5490 pregleda 8 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Biljana Matijašević
Ulcinj, Foto: Biljana Matijašević

Opština Ulcinj raspisala je međunarodni konkurs za izradu idejno arhitektonskog rješenja za gradski stadion u Ulcinju, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Omera Bajraktarija.

“Predmet konkursa je izrada idejno-arhitektonskog rješenja za prostor namijenjen za sport i rekreaciju na urbanističkim parcelama UP 14 i UP 15, u zahvatu Državne studije lokacije 'Dio sektora 66 – postojeća hotelska grupacija i modul I', radi izgradnje gradskog stadiona”, piše u saopštenju. Navodi se da nagradni fond iznosi ukupno 40.000 eura-za prvu nagradu 20 hiljada eura, za drugu 12 hiljada i za treću 8 hiljada eura.

Članovi konkursnog žirija, dodaje se, kredibilne su ličnosti ahitektonsko-građevinske struke iz Crne Gore i regiona. U žiriju su glavni gradski arhitekta Muho Uruči, koji je i predsjednik tog tijela kao i članovi dipl. ing. arh. Prof. dr Ljubiša Folić, dipl. ing. arh. Prof. dr Bujar Demjaha, dipl. ing. arh. Iva Petković, dipl. ing. građ. Mentor Lunji, dipl. ing. arh. Mehmed Mila i generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac.

Konkurs je otvoren do 06.03.2023. godine.

U saopštenju se podsjeća da je Vlada krajem prošle godine donijela odluku o prenosu prava na nepokretnost na Opštinu Ulcinj za zemljište površine 77.000 metara kvadratnih na Velikoj plaži, čime su stvoreni uslovi za izgradnju modernog fudbalskog stadiona.

Bonus video: