Za nabavke u Herceg Novom 8,6 miliona eura

U Opštini planiraju izgradnju autobuske stanice u Igalu, izgradnju pasarele u Zelenici, rekonstrukciju Njegoševe ulice...

3844 pregleda 0 komentar(a)
Planiraju rekonstrukciju pješačkih staza i sanaciju stepeništa, Foto: Opština
Planiraju rekonstrukciju pješačkih staza i sanaciju stepeništa, Foto: Opština

Opština Herceg Novi objavila je plan javnih nabavki za ovu godinu, u vrijednosti od oko 8,6 miliona eura.

Pojedinačno najveća nabavka u ovoj godini biće izgradnja autobuske stanice sa pratećim sadržajima u Igalu, što bi bez uračunatog poreza na dodatu vrijednost (PDV) trebalo da košta 4,7 miliona.

Među planiranim radovima za 2023. su izgradnja i sanacija javne rasvjete, za šta će biti izdvojeno oko 124.000 eura i izgradnja pasarele u Zelenici, u vrijednosti od oko 165.000 eura.

Opština planira da u ovoj godini sanira stepeništa u široj zoni starog grada, rekonstruiše Njegoševu ulicu, za šta će izdvojiti skoro pola miliona eura, a namjeravaju i da rekonstruišu opštinsko groblje i obnove vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu.

Izgradnja i rekonstrukcija sportskih terena, otvorenih vježbališta, dječijih igrališta i objekata u funkciji sporta tokom 2023. godine Opštinu će koštati oko 248.000 eura.

Prema godišnjem planu javnih nabavki, radiće se na izgradnji prostora za umjetnost i kulturu, održavanju puteva u seoskom području, izgradnji kapele, izradi rampe za osobe sa invaliditetom... Namjeravaju da kupe i opremu za Službu zaštite i spasavanja, dok će za rekonstrukciju pješačkih staza izdvojiti oko 206.600 eura.

Opština Tuzi namjerava da izdvoji 2,65 miliona eura bez uračunatog PDV za radove, robe i usluge.

Rekonstukcija lokalne putne infrastrukture trebalo bi da košta oko 289.256 eura, a radovi će finansirati iz budžeta Uprave za kapitalne projekte.

Za izgradnju saobraćajnice kod stadiona FK Dečić izdvojiće iz budžeta Opštine oko 380.000 eura, a za izgradnju i unapređenje vodovodne infrastrukture oko 124.000.

Za rekonstrukciju raskrsnice Božaj - Golubovci u Tuzima planirano je oko 350.000 eura.

Pojedinačno najveća investicija Opštine u narednoj godini trebalo bi da bude rekonstrukcija dijela saobraćajnice Podgorice - Tuzi, za šta bi trebalo da bude utrošeno oko 1,23 miliona eura.

Bonus video: