Opština Nikšić pružiće podršku Institutu za javno zdravlje, Ministarstvu zdravlja i SZO u sprovođenju vakcinacije

Opština Nikšić treba da formira operativni tim koji bi pokrenuo edukativnu kampanju kako bi se svi upoznali sa prednostima vakcinacije

2476 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Opština Nikšić daće punu podršku u sprovođenju vakcinacije kod djece MMR i HPV vakcinom.

To je saopšteno na sastanku predsjednika Opštine, Marka Kovačevića, sa generalnom direktoricom u Ministarstvu zdravlja Crne Gore, Ivanom Živković, šeficom Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori, Minom Brajović, direktorom Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Igorom Galićem, pomoćnicom direktora za kvalitet u Institutu za javno zdravlje, Miljanom Pavličić i načelnikom Odjeljenja za imunizaciju Instituta za javno zdravlje, Adisom Martinovićem.

"Predstavnici Ministarstva, SZO i Instituta upoznali su Kovačevića sa planiranjem i sprovođenjem vakcinacije kod djece MMR i HPV- vakcinom (koja sprečava pojavu raka grlića materice) kako bi se zaštitilo zdravlje naših najmlađih sugrađana. U tom cilju Opština Nikšić treba da formira operativni tim koji bi pokrenuo edukativnu kampanju kako bi se svi upoznali sa prednostima vakcinacije. U tu akciju treba da budu uključene i sve druge relevantne institucije – predstavnici Doma zdravlja, vjerskih i drugih organizacija, vrtića, škola i medija, Crvenog krsta i drugi", istakli su iz Ministarstva, SZO i Instituta, navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Kovačević se zahvalio gostima na spremnosti da se sastanu zbog ove značajne teme, kako bi se sačuvalo javno zdravlje, čemu će Opština Nikšić dati podršku.

"Nama je bilo zadovoljstvo što smo razgovarali o ovoj bitnoj temi, koja je na korist svima nama i koju moramo da upoznamo kako bismo i druge upoznali sa njenim značajem. Naravno, poštovaćemo sve instrukcije i naredbe zdravstvenih vlasti", kazao je Kovačević.

Sastanku su prisustvovali i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović, epidemiološkinja Opšte bolnice u Nikšiću Ivona Drašković i PR Doma zdravlja Tamara Ćalasan.

Bonus video: