Računi kasnili zbog bolovanja

Iz Pošte pojasnili probleme u dostavi u dijelu Podgorice. Korisnici potrošnju mogu da provjere, a usluge plate i onlajn

11432 pregleda 32 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejovic
Ilustracija, Foto: Boris Pejovic

Stanovnici Starog aerodroma u Podgorici sa zakašnjenjem su primali račune jer je poštar koji je zadužen za dostavu u dijelu tog naselja bio na bolovanju. To su “Vijestima” rekli iz Pošte Crne Gore. Dodali su i da su angažovali novog kolegu za taj rejon i da vjeruju da se to više neće događati.

”Služba za brigu o korisniku (Call centar 19895) primila je krajem decembra nekoliko reklamacija stanovnika Starog aerodroma zbog kašnjenja u dostavi računa. Uzrok kašnjenja dostave u ovom naselju je korišćenje bolovanja poštara zaduženog za dostavu računa jednom dijelu Starog aerodroma. S obzirom na to da su angažovane nove kolege za rad na ovom rejonu, vjerujemo da sličnih situacija neće biti”, rekli su iz Pošte CG.

Redakciji su se na kašnjenje u dostavi računa požalili i iz naselja Drač, ali iz Pošte su rekli da se njihovoj službi za korisnike nije niko žalio na rad poštara u tom dijelu grada.

Rekli su i da je Call centar, odnosno broj Službe za brigu o korisnicima 19895, na raspolaganju korisnicima svakog radnog dana i subotom od 7 do 20 sati.

Korisnici usluga, kopiju nekih računa mogu da dobiju i u Pošti CG, ali i da provjere i plate putem veb stranica pružalaca usluga. Potrošnju vode moguće je provjeriti na vebsajtu “Vodovoda” (www.vikpg.me), gdje se može direktno i platiti račun. Istu uslugu omogućava i podgorička “Čistoća”.

Elektroprivreda Crne Gore omogućava plaćanje računa bez odlaska na šalter na više načina, a svi su opisani na internet stranici te kompanije www.epcg.com, u dijelu “Kako platiti račun”.

Provjeru računa i onlajn plaćanja omogućavaju u telekomunikacione kompanije - najjednostavnije kroz njihove aplikacije za mobilne uređaje.

Plaćanja usluga na internetu moguća uz preduslov da korisnik ima otvoren račun u banci, a na računu dovoljno novca.

Plaćanja su moguća i kroz mobilnu aplikaciju "digitalni kiosk"...

Bonus video: