Adžić: Crna Gora prva u regionu gradi Zdravstveni operativni centar za vanredne situacije

"Imajući u vidu da se ovaj projekat u potpunosti finansira iz IPA fondova Evropske unije, Crna Gora je još jednom potvrdila da je kredibilan partner koji u svim oblastima teži dostizanju evropskih standarda"

3248 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MUP Crne Gore
Foto: MUP Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je da Crna Gora prva u regionu gradi Zdravstveni operativni centar za vanredne situacije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) on je to danas rekao na početku gradnje Javnog zdravstvenog operativnog centra za vanredne situcije (PHEOC).

Dodaju da je istakao da će izgradnja ovog centra biti značajan doprinos ne samo zdravstvenom sistemu, već i sistemu za vanredne situacije.

"Pandemija koronavirusa, ali i drugi izazovi nametnuli su potrebu jačeg uvezivanja nadležnih institucija, a dosadašnje iskustvo pokazalo da je međuresorski rad i kvalitetna razmjena informacija neophodna", kaže Adžić.

Istakao je uvjerenje da će Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a kao centralna karika u sistemu zaštite i spašavanja uspješno sarađivati sa ovim centrom, te omogućiti veći stepen zaštite građana i pomoći u saniranju posljedica u vanrednim situacijama.

"Imajući u vidu da se ovaj projekat u potpunosti finansira iz IPA fondova Evropske unije, Crna Gora je još jednom potvrdila da je kredibilan partner koji u svim oblastima teži dostizanju evropskih standarda", zaključio je Adžić.

Bonus video: