Kotor: zbog obrušavanja obalnog zida Škurde postavljene zaštitne trake

"Preduzete su hitne mjere koje podrazumijevaju dolazak ronioca i geodeta koji će snimiti i dati uvid stanja zida", saopšteno iz Sekretarijata za investicije Opštine Kotor

6866 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kotorska Komunalna policija postavila je zaštitne trake na dijelu trotoara uz rijeku, kod mosta, preko puta zgrade Luke.

U opštinskom Sekretarijatu za investicije za Radio Kotor su kazali da je usljed obilnih padavina koje su proteklih dana zahvatile područje opštine, došlo do obrušavanja obalnog zida rijeke Škurde.

Iz ovog Sekretarijata je saopšteno da je teren na toj lokaciji počeo da klizi, te da šetalištu na tom potezu prijeti dalje obrušavanje.

"Ovom prilikom moramo da skrenemo pažnju građanima da ne prilaze obrušenom zidu i da poštuju traku zabrane prolaska na toj lokaciji. Preduzete su hitne mjere koje podrazumijevaju dolazak ronioca i geodeta koji će snimiti i dati uvid stanja zida. Zatim ćemo, po hitnom postupku, od projektanta dobiti rješenje za sanaciju i odmah pristupiti sanaciji zida", najavljeno je iz Sekretarijata za investicije Opštine Kotor.

Bonus video: