Vujadinović dobitnik godišnje nagrade Univerziteta Crne Gore

"Njegova istraživanja odnosila su se na određivanje asimptotskog ponašanja singularnih brojeva određenih značajnih integralnih operatora, poput Njutnovog potencijala i Berezinove transformacije", navodi se u saopštenju

2808 pregleda 1 komentar(a)
Božović i Vujadinović, Foto: Univerzitet Crne Gore
Božović i Vujadinović, Foto: Univerzitet Crne Gore

Profesor Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Đorđije Vujadinović dobitnik je godišnje nagrade Univerziteta Crne Gore za doprinos nauci i međunarodnom pozicioniranju te ustanove.

"Vujadinović je nagradu dobio na predlog Vijeća PMF -a", navodi se u saopštenju Univeziteta Crne Gore.

Vujadinović se u prošloj godini istakao objavom naučnih radova u časopisima na SCI listi, prve, druge i treće kategorije u oblasti matematike, a među njima su "Journal of Mathematical Analysis and Applications, Complex Analysis and Operator Theory, Filomat, Complex variables and elliptic equations".

Dodaje se da su se njegova istraživanja odnosila na određivanje asimptotskog ponašanja singularnih brojeva određenih značajnih integralnih operatora, poput Njutnovog potencijala i Berezinove transformacije.

"I ispitavanja uslova ograničenosti ortogonalne projekcije u kontekstu harmonijskih Fokovih prostora i određene teme geometrijske teorije funkcija vezane za kvazikonformna harmonijska preslikavnja", navodi se u saopštenju.

"Vujadinović je rukovodilac bilateralnog projekta - Savremene teme geometrijske teorije funkcija, koji se realizuje u saradnji sa Univerzitetom u Beču", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: