Adžić sa saradnicima posjetio američki brod USS James E. Williams

Taj brod je predvodnik Stalne NATO pomorske grupe 2 (SNMG2) i sa turskim TCG Barbaros je u višednevnoj posjeti Crnoj Gori

2864 pregleda 6 komentar(a)
Filip Adžić u posjeti američkom brodu USS James E. Williams, Foto: Ministarstvo odbrane
Filip Adžić u posjeti američkom brodu USS James E. Williams, Foto: Ministarstvo odbrane

Koordinator rada Ministarstvom odbrane, ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, obišao je juče američki brod USS James E. WIlliams, koji se nalazi u Luci Bar.

Iz Ministarstva odbrane su kazali, da su sa u njim posjeti brodu bili i državni sekretar Krsto Perović, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, direktor Direktorata za politiku odbrane, general major Rajko Pešić, kao i više predstavnika Ministarstva i Vojske Crne Gore.

Taj brod je predvodnik Stalne NATO pomorske grupe 2 (SNMG2) i sa turskim TCG Barbaros je u višednevnoj posjeti Crnoj Gori.

Adžić se tom prilikom sreo sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke. On je sa saradnicima obišao brod i upoznao se sa tehničkim karakteristikama plovila.

Adžić u obilasku američkog broda USS James E. Williams
Adžić u obilasku američkog broda USS James E. Williamsfoto: Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, "Bila je to prilika za još jedan susret, nakon onog u Podgorici prije tri dana, sa komandantom SNMG2, kontraadmiralom Majklom Skotom Širetom".

Adžić je iskoristio priliku da se zahvali na gostoprimstvu, naglasio je značaj prijateljstva između dvije zemlje, saveznice u okviru Alijanse.

Bonus video: