Hrapović: Funkcionisanje elektronskog zakazivanja pregleda besprekorno

Šahmanović se, kako se navodi, zahvalio Ministarstvu i Fondu na kontinuiranoj podršci projektima koje sprovodi ta ustanova
133 pregleda 0 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Gov.me
Kenan Hrapović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 19.09.2017. 17:40h

Eleketronsko zakazivanje specijalističkih pregleda funkcioniše besprekorno, a sporadične nejasnoće i nedoumice uspješno su riješene, ocijenjeno je tokom posjete ministra zdravlja, Kenana Hrapovića, sjevernim opštinama.

Hrapović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić sa saradnicima obišli su u ponedjeljak zdravstvene ustanove u Gusinju, Plavu, Murinu i Andrijevici, kao i podstanicu za pružanje zdravstvene zaštite u mjesnoj zajednici Velika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, jačanje kapaciteta u cilju unapređenja zdravstvene zaštite, elektronsko zakazivanje specijalističkih pregleda i onlajn /online/ zakazivanje kod izabranog ljekara bili su glavne teme razgovara predstavnika Ministartva i Fonda sa direktorima i zaposlenima u ovim zdravstvenim ustanovama.

„Tokom susreta je ocijenjeno da je kvalitet pružanja zdravstvene zaštite značajno unaprijeđen, te da će nabavka nove medicinske opreme, koja je predviđena sredstvima iz kapitalnog budžeta, omogućiti ljekarima bolje uslove za rad, a pacijentima kvalitetniju i dostupniju njegu“, kaže se u saopštenju.

Direktor Doma zdravlja Plav, Omer Šahmanović, kazao je da se Projekat elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda odvija besprekorno, i dodao da su sporadične nejasnoće i nedoumice uspješno riješene u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i informatičkom podrškom Kliničkog centra Crne Gore.

Šahmanović se, kako se navodi, zahvalio Ministarstvu i Fondu na kontinuiranoj podršci projektima koje sprovodi ta ustanova.

„Uspješnost sprovođenja Projekta elektronskog zakazivanja u Domu zdravlja Andrijevica potvrdio je i direktor te ustanove Zvonko Vuković, kao i ljekari koji učestvuju u njegovoj realizaciji“, navodi se u saopštenju.

Vuković je kazao da je u Domu zdravlja Andrijevica završen i Projekat enrgetske efikasnosti, tokom kojeg su obavljeni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji objekta vrijedni 126 hiljada eura.

Predstavnici Ministarstva i Fonda su, kako je saopšteno, tokom posjete razgovarali i sa predsjednicima Opština Gusinje, Plav i Andrijevica, Anelom Čekić, Orhanom Šahmanovićem i Srđanom Mašovićem.

Bonus video: