U Kolašinu počela četvrta Konferencija o nacionalnom brendiranju

Luc Kober, direktor Hans Sejdel Fondacije za Srbiju i Crnu Goru, koja podržava projekat nacionalnog brendiranja, rekao je da se radi o dugoročnom procesu i podsjetio da je prije tri godine počela saradnja sa Direktoratom za razvoj nacionalnog brenda
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2017. 17:18h

Crna Gora je jedina zemlja u regionu koja ima postavljen zakonodavni okvir nacionalnog brendiranja. Na tome se temelje ambicije da svijetu globalizacije ponudimo svoju posebnost. To je kazala ministarka ekonomije Dragica Sekulić, otvarajući IV Konferencije o nacionalnom brendiranju, koja je počela danas u Kolašinu.

“Nacionalni brend je to što nam omogućava da sve to što Crna Gora ima bolje i kvalitetnije, bude promovisano kako treba i tako postane naša prednost. Za okvir nacionalnog brenda smo pripremili zakonodavne okvire. Postoji predrasuda da je nacionalni brend samo znak, a svi znamo da je brend poljoprivredna proizvodnja, turistička ponuda, kulturno istorijsko nasleđe i, naravno, ljudi koji sve to pokreću.Sve su to elementi nacionalnog brenda”, kazala je Sekulićeva.

Luc Kober, direktor Hans Sejdel Fondacije za Srbiju i Crnu Goru, koja podržava projekat nacionalnog brendiranja, rekao je da se radi o dugoročnom procesu i podsjetio da je prije tri godine počela saradnja sa Direktoratom za razvoj nacionalnog brenda.

“Treba objediniti sve institucije a ova Konferencija je potvrda njihove dobre saradnje.Crna Gora je puno toga postigla na planu integracija. Ipak, u svijetu globalizacije, treba ostati poseban i biti svoj, a Crna Gora ima šanse da se uspješno pozicionira na tom planu”. istakao je Kober.

Najavu Luca Kobera da je Crna Gora odmakla u procesu nacionalnog brendiranja, potvrdio je i Jovo Rabrenović, direktor Direktorata za razvoj nacionalnog brenda. On je kazao da je cilj svih konferencija i onoga što se između njih radi da Crna Gora, onda kada postane članica EU, prema poenima indeksnog brenda, bude medju 50 država u svijetu.

Galerija

Bonus video: