MANS najavio krivičnu prijavu protiv direktorice ASK-a

"Zvanična dokumentacija je pokazala i da se vozni park Agencije, uključujući i BMW koji je Perović sebi dala na raspolaganje, koristi suprotno vladinoj Uredbi", naglasili su iz MANS -a

11603 pregleda 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: MANS
Ilustracija, Foto: MANS

MANS će 2. februara nadležnom tužilaštvu predati krivičnu prijavu protiv direktorice Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelene Perović, zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj kako bi sebi i drugima pribavila korist.

To se navodi u saopštenju Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

"Istraživački centar MANS -a je otkrio da je direktorica ASK-a donijela nezakonitu odluku o raspolaganju voznim parkom te institucije na način što je sebi i svojoj pomoćnici dodijelila na stalno korišćenje (24 sata) dva putnička vozila koja su u vlasništvu Agencije", navodi se u saopštenju MANS -a.

Iz MANS -a naglašavaju da je ova odluka donijeta suprotno "vladinoj Uredbi o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore koja propisuje koji javni funkcioneri mogu imati povlasticu stalne upotrebe vozila u državnom vlasništvu".

Kako kažu, to nisu direktorica ASK -a i njena pomoćnica pa postoji osnovana sumnja da je sporna odluka "donijeta sa ciljem pribavljanja nezakonite koristi".

"Zvanična dokumentacija je pokazala i da se vozni park Agencije, uključujući i BMW koji je Perović sebi dala na raspolaganje, koristi suprotno vladinoj Uredbi", naglasili su iz MANS -a.

Iz MANS -a naglašavaju da ASK u svom reagovanju na njihovu istaživačku priču, "nije demantovao niti jednu činjenicu" koja je prezentovana, "niti su iskoristili priliku da pruže odgovore koje su dužni da saopšte javnosti".

"To svakako ne mogu nadomjestiti nemušti pokušaji da se sumnje u još jedno kršenje zakona, stave u kontekst navodne kampanje koju MANS vodi protiv direktorice Perović", navodi se u saopštenju.

"Time se dodatno unižava ionako poljuljani kredibilitet institucije koja bi trebala da bude prva linija odbrane od korupcije i kršenja zakona, posebno kada su u pitanju javni funckioneri", zaključuje se u saopštenju MANS -a.

Bonus video: