Bratić: Radila sam po zakonu, ne plašim se

Bivša ministarka ocijenila da se protiv nje godinama vodi politička hajka

26782 pregleda 95 komentar(a)
Vesna Bratić, Foto: Savo Prelević
Vesna Bratić, Foto: Savo Prelević

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić kazala je "Vijestima" da "nema ništa protiv" postupka koji je protiv nje pokrenuo Zaštitnik imovinsko-pravnih odnosa, ocjenjujući da se protiv nje godinama vodi politička hajka.

"I ne plašim se se sudova ni tužilaca, radi se o ljudima koji samo rade svoj posao. Nemam straha od njihovog posla jer sam radila sve po zakonu. Mi smo, u stvari, na istom zadatku, a to je da utvrdimo krivca i tako će i biti", istakla je ona.

"Vijesti" su ranije danas objavile da je Zaštitnik podnio tužbu podgoričkom Osnovnom sudu protiv bivše ministarke, zbog nezakonite smjene direktora vapitno-obrazovnih ustanova.

Povezani članci

01. Februar 2023.

Država tužila Vesnu Bratić

Bratić je ocijenila i da bi minimum moralne i stručne odgovornosti bio da zaštitnica imovinsko-pravnih interesa odgovori kako je izgubljeno sedam miliona državnog novca u vrijeme njenoga mandata i ko će to da nadoknadi.

"Iako, naravno, može da ne izgleda prijatno nekome ko se nije navikao na hajku, naravno, političku, kakva se vodi protiv mene evo već nekoliko godina, I ne jenjava, meni je, upravo zbog svega toga, drago što su postupci pokrenuti jer će se napokon utvrditi da je jedina, isključiva, namjerna i svjesna krivica upravo Zaštitnice što su ti postupci izgubljeni", kazala je Bratić.

Bonus video: