CGO: Tužilaštvo da pripremi optužnicu za Vesnu Bratić i njene saradnike

Centar za građansko obrazovanje pozdravio podnošenje regresne tužbe protiv Bratić od strane Zaštitnice imovinsko-pravnih interesa

4815 pregleda 13 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Postupak Zaštitnice imovinsko-pravnih interesa, pažnja javnosti i nesporne činjenice u slučaju Vesne Bratić, trebalo bi da motivišu tužilaštvo da što prije okonča istragu i pripremi optužnicu protiv bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao i njenih saradnika, koji su nanijeli nespornu štetu Crnoj Gori.

To je na društvenim mrežama saopštio Centar za građansko obrazovanje (CGO), koji je pozdravio je podnošenje regresne tužbe protiv Bratić od strane Zaštitnice imovinsko-pravnih interesa.

Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa podnijela je podgoričkom Osnovnom sudu tužbu protiv bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta zbog nezakonite smjene direktora vapitno-obrazovnih ustanova.

Povezani članci

01. Februar 2023.

Država tužila Vesnu Bratić

01. Februar 2023.

Bratić: Radila sam po zakonu, ne plašim se

"Istovremeno, CGO poziva Zaštitnicu imovinsko-pravnih interesa i da razmotri mogućnost podnošenja ovakvih tužbi protiv drugih lica koja su učestvovala u postupku smjene direktora suprotno zakonu", naveo je CGO na društvenim mrežama.

Izrazili su nadu da će ova tužba rezultirati brzim i efikasnim postupkom.

"Ali i pravosnažnom odlukom suda kojom bi se utvrdila odgovornost Bratić i obaveza naknade načinjene štete. Podsjećamo, tužilaštvo je formiralo predmet i sprovodi istragu po krivičnoj prijavi CGO-a", zaključuju iz ove NVO.

Bonus video: