U Tivtu grade novu saobraćajnicu

Posao je vrijedan 196.500 eura, a ugovoreni rok za završetak nove ulice u Kavi je tri mjeseca

1926 pregleda 3 komentar(a)
Sa gradilišta u Kavi, Foto: Opština Tivat
Sa gradilišta u Kavi, Foto: Opština Tivat

Građevinska kompanija “Mantis” iz Kotora koja je odabrana kao najpovoljniji ponuđač na tenderu koji je raspisala Opština Tivat kao investitor, počela je radove na izgradnji nove saobraćajnice S-11 u tivatskom naselju Kava.

Potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić i v.d. direktor Direkcije za investicije Opštine Tivat Vlado Brguljan sa saradnicima, tim su povodom obišli gradilište.

Kako je saopšteno iz Opštine, nova ulica je duga 170 metara, a biće opremljena kompletnom vodovodnom, elektro, kanalizacionom i telekomunikacionom infrastrukturom. Posao je vrijedan 196.500 eura, a ugovoreni rok za završetak nove ulice u Kavi je tri mjeseca.

Ova nova saobraćajnica jedna je od nekoliko novih ulica u visočijim zonama grada, paralelnih sa Jadranskom magistralom, a čijom će izgradnjom Opština Tivat stvoriti alternativnu drumsku vezu na potezu od Kave do benzinske pumpe Jugopetrola u blizini centra grada i na taj način djelimično rasteretiti velike gužve i zakrčenja u saobraćaju koja se posebno ljeti, javljaju na magistrali kroz Tivat.

Bonus video: