Vojinović: Isplaćene uvećane plate prosvjetarima, pred nama realizacije infrastrukturnih projekata

Naglasio je da je Ministarstvo prosvjete iz 2022. godine izašlo bez zaostalih dugovanja, što se, prema njegovim riječima, nije desilo u posljednjih desetak godina

8587 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika sa uvećanjem od 20 posto su isplaćene, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.

Na taj način, kako kaže, još jednom su pokazali da u potpunosti ispunjavaju "sve što smo obećali kada je riječ o obrazovnom sistemu u našoj državi".

Vojinović poručuje da se poboljšanjem materijalnog statusa prosvjetnih radnika stvaraju uslovi za nastavak reformi u oblasti obrazovanja.

"Siguran sam da je činjenica da preko 60 posto građana Crne Gore vjeruje Ministarstvu prosvjete garant da se nalazimo na pravom putu. Pred nama su novi izazovi, realizacija infrastrukturnih projekata, prijeko potrebnih našem obrazovanju", kazao je Vojinović.

Naglasio je da je Ministarstvo prosvjete iz 2022. godine izašlo bez zaostalih dugovanja, što se, prema njegovim riječima, nije desilo u posljednjih desetak godina.

"Dugovanja po pitanju jubilarnih nagrada za 2020. i 2021. godinu su isplaćena, i u najskorije vrijeme biće isplaćene i za proteklu godinu, čime smo uspješno zaokružili rješavanje i ovog zaostalog problema", saopštio je on.

Govoreći o ulaganju u obrazovno-vaspitne ustanove, Vojinović je naglasio da je resorno Ministarstvo uložilo oko četiri miliona eura za finansiranje rekonstrukcija i adaptacija postojeće infrastrukture.

"U 2023. godini biće sproveden postupak nabavke školskih vozila u vrijednosti 1,5 miliona eura. Sredstva za ovu namjenu nalaze se u tekućem budžetu Ministarstva prosvjete. Idemo dalje u nove obrazovne pobjede", saopštio je Vojinović.

Bonus video: