Podgorica: Vjetar odvojio dio krova na zgradi

Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom juče je prouzrokovalo štetu u više crnogorskih opština

19209 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U podgoričkom naselju Stari aerodrom, na Bulevaru Pera Ćetkovića, dio krova na zgradi se odvojio od konstrukcije i prijeti da ugrozi bezbjednost prolaznika.

Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom juče je prouzrokovalo štetu u više crnogorskih opština.

U Budvi je vjetar sinoć odnio krov sa Srednje mješovite škole "Danilo Kiš", prevrnuo kamion, lomio stabla, a u gradskoj marini je potonuo i brod "Hope" dužine 12 metara.

Danas je budvanski Tim za zaštitu i spasavanje uputio apel građanima da izbjegavaju kretanje na otvorenom prostoru i ostanu kućama zbog izdatog upozorenja da se u popodnevnim i večernjim časovima očekuju olujni udari vjetra.

U Tivtu je usljed olujnog vjetra u jutarnjim časova oštećen dio krovnog pokrivača na zapadnoj strani sportske dvorane Župa. Oboreno je i nekoliko stabala od kojih je jedno u centru grada, prilikom pada lakše oštetilo dva vozila.

Pod udarima vjetra, sinoć je na vezu na Obali Đuraševića u Krtolima kod Tivta, potonuo i turistički brod "Knez Lipovac II".

U Herceg Novom je jaka bura takođe lomila drveće, a dio tog grada je bio bez struje.

Područje ulcinjske opštine je juče nešto poslije 18 časova, ostalo bez napajanja električnom energijom, a Ulcinjani su struju dobili nakon pet sati.

Bonus video: