Đukanović: Podrška osnivanju Opštine Zeta čvrsto opredjeljenje imala je i ima u dosadašnjim rezultatima lokalne uprave

Predsjednik Crne Gore čestitašo 8. februar, Dan Opštine Zeta

4726 pregleda 7 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Snažna podrška donošenju odluke o osnivanju Opštine Zeta, svoje čvrsto opredjeljenje imalo je i ima u dosadašnjim rezultatima odgovorne lokalne uprave koja se istakla kontinuiranom brigom prema svakom građaninu, posvećenim domaćinskim odnosom prema resursima i predanošću realizaciji značajnih infastrukturnih projekata od ekonomskog, privrednog i društvenog značaja za razvoj Zete.

To je čestitajući Dan Opštine Zeta poručio je Milo Đukanović, predjsjednik Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, Đukanović je povodom 8. februara čestitku uputio predsjedniku Opštine Mihailu Asanoviću, predsjedniku Skupštine opštine Luki Krstoviću, odbornicima, svim građanima Zete i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"Na temeljima crnogorske tradicije, slobode i rodoljublja, Zeta je svojom istorijskom ulogom kroz vjekove svog postojanja branila, čuvala i njegovala suštinsko biće savremene i svevremene Crne Gore. Antifašistički duh građana i građanki Zete, žrtve koje su dali u toku Narodnooslobodilačke borbe, ostavili su u nasljeđe budućim generacijama obavezu da istraju na putu građanske i multietničke Crne Gore", kaže Đukanović.

Dodao je da ostvarenje višedecenijskog uspješnog razvoja dodatno obavezuje i novu upravu.

"Da obezbijedi kontinuitet efikasnog rješavanja pitanja od značaja za sve građane Zete. Vjerujem da će Opština Zeta nastaviti da doprinosi ukupnom, ravnomjernom i dugoročno održivom razvoju Crne Gore kao neodvojivom dijelu evropskog civilizacijskog prostora", zaključio je Đukanović.

Bonus video: