Hladnoća skratila časove u nikšićkoj Gimnaziji

"Pošto su juče i danas bile niske temperature, a kako prozori slabo dihtuju, odlučili smo da juče i danas držimo časove od po 30 min. Obavijestio sam ministarstvo o tome. Trudimo se da našim učenicima pružimo najbolje uslove", kazao je Kilibarda

9569 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Pojedini roditelji učenika nikšićke Gimnazije "Stojan Cerović" tvrde da u pomenutoj školi grijanja ima samo po sat-dva, da su učionice izuzetno hladne i da će se djeca zbog niskih temperatura prehladiti.

"Časovi su od juče skraćeni, ali to mnogo ne pomaže kada su učionice hladne. Djeca se smrzoše", kazala je majka jedne učenice.

Direktor Gimnazije Dušan Kilibarda potvrdio je da su časovi juče i danas skraćeni, ali tvrdi da je grijanje na maksimumu.

"Zgrada je napravljena 1996. godine i nikada nije dobila upotrebnu dozvolu. Prozori ne dihtuju, a grijanje je na maksimumu. Ušli smo u program energetske efikasnosti i trebalo bi da ove godine prozori budu promijenjeni. Pošto su juče i danas bile niske temperature, a kako prozori slabo dihtuju, odlučili smo da juče i danas držimo časove od po 30 min. Obavijestio sam ministarstvo o tome. Trudimo se da našim učenicima pružimo najbolje uslove", kazao je Kilibarda.

Bonus video: