U Tivtu započeta akcija prikupljanja pomoći za građane Gaziantepa

Građani i građanke Tivta neophodnu pomoć mogu dostavljati u prostorijama Doma kulture u Gradiošnici (prostorije DVD Boka) od sjutra 9.02. do 14.02. 2023 godine od 16:00 do 20:00 časova

6476 pregleda 2 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković

Dobrovoljno Vatrogasno društvo Boka iz Tivta obavijestilo je građane Tivta da je započeta akcija prikupljanja pomoći za građane zemljotresom teško pogođenog turskog grada Gaziantepa.

Građani i građanke Tivta neophodnu pomoć mogu dostavljati u prostorijama Doma kulture u Gradiošnici(prostorije DVD Boka) od sjutra 9.02. do 14.02. 2023 godine od 16:00 do 20:00 časova.

Potrepštine koje su neophodne građanima Gaziantepa koji je pogođen razornim zemljotresom su:

Zimska odjeća za djecu i odrasle: - kaputi, - jakne, - kabanice, - duboke cipele i čizme, - džemperi, - pantalone, - rukavice, - šalovi, - kape, - čarape, - donji veš.

Takođe je potrebno prikupiti:

- pakete hrane (konzervirana hrana bez svinjskog mesa sa produženim rokom trajanja), - sredstva za higijenu i čišćenje i - higijenski ulošci.

Stvari treba da budu čiste, dobro očuvane i namijenjene zimskim uslovima. Sva prikupljena pomoć,biće proslijeđena Opštini Kotor koja će dalje proslijediti robu i namirnice ugroženom području.

Kotor je pobratim Gaziantepa, pa se stoga rukovodstvo kotorske opštine i posebno zauzelo za sakupljanje i slanje pomoći žiteljima tog turskog grada. Sada se akciji Kotorana pridružuju i pripadnici DVD Boka iz Tivta.

Bonus video: