Čistoća: Hot spreman da komentariše tekuće postupke, ali ne i da vrati 1.590 eura koje je dobio na ime otpremnine

"Konstatno obrazlaganje događaja iz prošlosti nema nikakvog činjeničnog niti pravnog smisla, naročito jer je Osnovni sud u Podgorici svojom odlukom I.br. 59/21 od 13.05.2021.godine utvrdio da je „Čistoća“ postupila po pravosnažnoj presudi", navodi se u reagovanju podgoričke Čistoće

10971 pregleda 11 komentar(a)
Foto: SAVO PRELEVIC
Foto: SAVO PRELEVIC

Iz podgoričke "Čistoće" reagovali su na juče objavljeni tekst u novini i na portalu Vijesti, "Vratiće ga na posao, ali kad otvore radno mjesto".

Reagovanje prenosimo integralno:

Shodno relevantnim odredbama Zakona o medijima, ovim putem pružamo izjašnjenje na tekst u dnevnim novinama „Vijesti“ od 08.02.2023.godine pod naslovom „Vratiće ga na posao, ali kad otvore radno mjesto“ i to na način kako slijedi:

Prevashodno napominjemo da naše privredno društvo nije primilo bilo kakv obraćanje, radi provjere navoda koje su saopšteni u tekstu, pa je razlog ovog saopštenja poštovanje prava jednakosti, i omogućavanje da javnost sasluša obostrane argumente pa tek potom donese „sud“. Prije svega, netačni su navodi da Javni izvršitelj potražuje od „Čistoće“ bilo kakav novčani iznos.

Ovakvim podnaslovom, i izvještavanjem u tekstu stvara se utisak da je „Čistoća“ stvorila neku naknadu za Javnog izvršitelja u tom iznosu, što nije slučaj niti takve naknade predviđa tarifa Javnih izvršitelja. Međutim, ono što jeste činjenica, koja se zbog propusta ovog medija prilikom objave ne saopštava, je da je lice Denis Hot trenutno nezakonito u posjedu iznosa od 1.590,00 eura, koji je dobio na ime otpremnine, a koji još uvijek nije vratio poslodavcu, što je dužan da učini.

Povezani članci

08. Februar 2023.

Vratiće ga na posao, ali kad otvore radno mjesto

Ovo lice je spremno na komentarisanje tekućih postupaka ali očigledno ne i da vrati novac koji drži u svom posjedu nezakonito. Osim toga, konstatno obrazlaganje događaja iz prošlosti nema nikakvog činjeničnog niti pravnog smisla, naročito jer je Osnovni sud u Podgorici svojom odlukom I.br. 59/21 od 13.05.2021.godine utvrdio da je „Čistoća“ *postupila po pravosnažnoj presudi*.

Konačno, napominjemo da je postupak po reviziji u toku, te ova pravna stvar nije okončana, a ako Vrhnovni sud ostane kod svojih ranijih pravnih stavova iz sličnih pravnih stvari, između ostalog da raspolaganje otpremninom onemogućava zaposlenog da traži vraćanje na rad, odluka o prestanku radnog odnosa biće u konačnom zakonita.

Bonus video: