Pokrenut portal elektronske peticije

Korišćenjem ovog portala građani će moći da pokrenu pitanja koja se tiču zakona i tako utiču na kreiranje politike, dodali su iz Skupštine

3750 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Skupština Crne Gore pokrenula je portal elektronske peticije.

Kako su kazali u saopštenju, preko portala E-peticije građani će moći da ostvare direktnu komunikaciju sa Skupštinom i njenim radnim tijelima.

Korišćenjem ovog portala građani će moći da pokrenu pitanja koja se tiču zakona i tako utiču na kreiranje politike, dodali su iz Skupštine.

Portalu e-peticije može se pristupiti putem linka https://epeticije.skupstina.me/new-petition.

Portal je prema njihovim riječima, uređen u skladu sa potrebama i zahtjevima kojima se postiže puna tačnost, povjerljivost, transparentnost i zakonitost.

"Na ovaj način, portal E-peticije predstavlja priliku da građani upotrijebe svoje ustavno pravo i da se pojedinačno ili zajedno sa drugima, obrate državnom organu ili organizaciji koja vrši javna ovlašćenja u cilju dobijanja odgovora", dodali su iz Skupštine.

Ovaj portal kako kažu predstavlja još jedan vid otvorenosti Skupštine Crne Gore prema građanima i pitanjima od interesa za svakodnevni život, što instituciju Skupštine čini transparentnijom, naglasili su u saopštenju.

Oni su kazali da je u utorak, 7. februara 2023. godine, Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje upućena na razmatranje peticija Za spas Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo, koja je u datom trenutku imala 7912 potpisa.

Bonus video: