Ambasada Japana donirala 78.000 eura Opštini Berane i 34.690 eura Dnevnom centru

"Nabavka komunalnih vozila unaprijediće usluge prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada i doprinijeti kvalitetnijoj životnoj sredini u Beranama”, kazao je Todorović

3755 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Japana obezbijedila je 78.000 eura Opštini Berane za nabavku kamiona za prikupljanje smeća i 34.690 eura Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju za nabavku specijalnog vozila sa rampom za invalidska kolica.

Tom povodom, u Vili Gorica, ambasador Japana u Crnoj Gori Kacumata Takahiko, predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović i direktor Dnevnog centra Miloš Brakočević potpisali su donatorski ugovor.

"Današnja svečanost potpisivanja ugovora o donaciji govori o nesebičnoj podršci kroz vrijedne projekte kojima ste unaprijedili vozni park beranskog Komunalnog preduzeća, kao i Centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, u vrijednosti od preko 110.000 eura. Unapređenje kvaliteta života djece i omladine sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i njihovih porodica i ukupne lokalne zajednice je osnovni cilj projekta nabavke specijalizovanih vozila za Dnevni centar. Takođe, nabavka komunalnih vozila unaprijediće usluge prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada i doprinijeti kvalitetnijoj životnoj sredini u Beranama”, kazao je Todorović.

On je podsjetio da je Opština Berane zaključila Ugovor o donaciji sa Ambasadom Japana i 2016. godine u vrijednosti od 72.339 eura, za nabavku vozila i specijalizovane opreme za potrebe Službe zaštite i spašavanja.

foto: Vlada Crne Gore

"Ovim projektom Vlada Japana obezbijedila je vatrogasno vozilo i spasilačku opremu, sa ciljem unapređenja odgovora na prirodne nepogode i kvaliteta civilne zaštite, na čemu je Opština Berane i danas zahvalna", navodi se u saopštenju beranske Opštine.

U ime ustanove na čijem je čelu, direktor Miloš Brakočević izrazio je Ambasadi Japana veliku zahvalnost na donaciji.

Brakočević je kazao da su zahvalni na donaciji koju je Ambasada obezbijedila za Dnevni centar, naglašavajući da je od izuzetne važnosti za funkcionisanje tog centra.

"Vašom donacijom će biti olakšan prevoz naših korisnika i samim tim će naš rad biti efikasniji. Zahvaljujemo se i ujedno smo radosni što ste posvetili pažnju najranjivijoj kategoriji društva, gdje je pomoć uvijek dobrodošla”, rekao je Brakočević.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su državna sekretarka za ekologiju Zorica Krsmanović i Aleksandar Memčević, direktor Direktorata za rad, ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore.

Bonus video: