Parkovi Dinarida postavili informativne i signalne table na Gorici

Informativne table na Brajevom pismu postavljene su na oba ulaza u park šumu Gorica – kapija na ulazu u park šumu iz pravca centra i iz pravca Zagoriča

5930 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Parkovi Dinarida
Foto: Parkovi Dinarida

Parkovi Dinarida su u saradnji sa Agencijom za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice postavili informativne table na Brajevom pismu kao i signalne table – table zabrane upotrebe plamena na otvorenom u Park šumi Gorica.

Informativne table na Brajevom pismu postavljene su na oba ulaza u park šumu Gorica – kapija na ulazu u park šumu iz pravca centra i iz pravca Zagoriča.

Iz Dinarida su kazali da je cilj aktivnosti da informacije o prirodnim vrijednostima Gorice budu dostupne posjetiocima sa oštećenim vidom, ali i da se podstaknu upravljači zaštićenih područja da učine zaštićena područja dostupnim za sve.

Table su postavljene kao dio projekta “Za očuvanu Goricu”, koji Parkovi Dinarida realizuju u okviru ReLOaD2 programa, koji finansira Evropska unija a sprovodi UNDP.

"Imajući u vidu da su požari jedna od najvećih prijetnji za očuvanje Gorice, takođe su postavljene i tri signalne table a u narednim danima će biti postavljena i četvrta tabla. Signalne table su zapravo table zabrane odnosno upozorenja o zabrani korišćenja otvorenog plamena", navodi se u saopštenju.

Bonus video: