Stanari "Simpovke" zbog sječe drveća će stopirati izgradnju parkinga

Izgradnja parkinga počela prije nekoliko dana, a nadležni su im tvrde „obećali da neće biti uklonjeno nijedno drvo”
73 pregleda 1 komentar(a)
parking, Simpovka, Foto: Privatna arhiva
parking, Simpovka, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.09.2017. 15:11h

Stanari zgrade „Simpo” u Moskovskoj ulici u Podgorici, najavili su da danas neće dozvoliti nastavak izgradnje parkinga, zbog toga što su radnici prije dva dana pokidali korjen nekoliko drveća.

Kako su objasnili, izgradnja parkinga iza njihove zgrade počela je prije nekoliko dana, a nadležni su im „obećali da neće biti uklonjeno nijedno drvo”.

“Radnici su u subotu pokidali korjen, odnosno žile nekoliko drveća. Sada je drveće oštećeno i bojim se da će zbog toga propasti ili će pod naletom vjetra pasti”, kazala je stanarka Vjera Lekić. Ona je istakla, da su se stanari i u subotu pobunili i upozorili radnike da ne rade u skladu sa projektom i da će stati ispred bagera.

“Uklonili su staze, zelenu površinu do ulaza u zgradu sa dvorišne strane. To je naša imovina, odnosno kupovinom stanova, nama je pripao i taj prostor”, kazala je Lekić.

Izgradnju parkinga iza zgrade „Simpo”, kao i na nekoliko susjednih lokacija u blizini škole „Maksim Gorki”, Glavni grad je povjerio firmi „AM Sistem”.

Ponuda te kompanije od 249.842 eura je kao najpovoljnija izabrana na tenderu koji je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala 16. marta.

U okviru pripremnih radova, kako je navedeno u dokumentaciji, izabrani ponuđač će biti u obavezi da odradi zasijecanje postojeće kolovozne konstrukcije za potrebe uklapanja nove, ruši postojeće asfaltne i betonske površine, ivičnjake, kao i niše za kontejnere.

Pripremni radovi će, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, obuhvatati i sječu stabala i uklanjanje panjeva.

Tender za izvođenje radova na opremanju lokacija u zahvatu DUP-a “Novi Grad 1 i 2” - izgradnja parkinga iza zgrade „Simpo“ je bio procijenjen na 300.000 eura, a rok završetka radova je oktobar.

Bonus video: