Ministarstvo prosvjete prezentovalo novine u polaganju teorijskog dijela vozačkog ispita

Dodaje se da je novina u rješavanju testova to da slike raskrsnica koje su bile "najveći problem kandidatima, više nisu iz takozvane "ptičije perspektive" već su predstavljene iz perspektive vozača"

2365 pregleda 0 komentar(a)
Sa prezentacije, Foto: Ministarstvo prosvjete
Sa prezentacije, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete je prezentovalo nove testove za polaganje teorijskog dijela vozačkog ispita, za predstavnike svih auto-škola u državi.

"Novi testovi su drugačiji u načinu na koji su formulisana pitanja, gdje se vodilo računa da kandidati nemaju dilemu šta se od njih traži", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Dodaje se da je novina u rješavanju testova to da slike raskrsnica koje su bile "najveći problem kandidatima, više nisu iz takozvane "ptičije perspektive" već su predstavljene iz perspektive vozača".

"Testovi su, po prvi put, prevedeni na engleski i albanski jezik i oni će biti u upotrebi od martovskog roka", dodaje se u saopštenju.

Ističe se da dosadašnji testovi za teorijski dio vozačkog ispita za B i C kategoriju nisu mijenjani dugo vremena pa je "radna grupa Ministarstva u kojoj su učestvovali i predstavnici UCG, Uprave policije, Policijske akademije i Centra za stručno obrazovanje pripremila i sačinila testove za koje je pozitivno mišljenje dao Mašinski fakultet - saobraćajni odsjek, Univerziteta Crne Gore".

"Osnovni akt na osnovu kojeg su formirana pitanja za testove je Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima i drugi propisi iz ove oblasti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: