Zaposleni tvrde da ih nadležni ignorišu, iz Ministarstva prosvjete poručuju da će raditi po zakonu

Dio zaposlenih u hercegnovskom vrtiću "Naša radost" nedavno protestovao tvrdeći da su već duže nezadovoljni odnosom novoizabrane direktorice prema njima i da trpe mobing

5770 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dio zaposlenih u hercegnovskom vrtiću "Naša radost", koji su nedavno protestovali tvrdeći da su već duže nezadovoljni odnosom novoizabrane direktorice prema njima i da trpe mobing, saopštili su danas da ih Ministarstvo prosvjete ignoriše.

"Ni tri dana nakon protesta, nismo dobili zvanično obraćanje ili saopštenje iz našeg Ministarstva", navodi se u saopštenju dostavljenom "Vijestima".

Iz resora prosvjete, pak, za "Vijesti" kažu da su upoznati sa dešavanjima u toj predškolskoj ustanovi i da će preduzeti "sve korake ka rješavanju nastalih problema, u skladu sa zakonima".

Dio zaposlenih je danas saopštio da se situacija od njihovog protesta komplikuje. Tvrde da su se, na poziv člana Upravnog odbora ustanove, pojavili u petak na zakazani sastanak, ali da ih je direktorica Tamara Živanović u tome spriječila.

"... Istog dana, u petak popodne, održana je sjednica Savjeta roditelja, na kojem je direktorica rekla roditeljima da će biti prisutni i predstavnici zaposlenih koji protestuju, što nije bilo moguće jer ih nije ni pozvala...", navodi se u saopštenju.

Dio zaposlenih JPU "Naša radost" kažu i da roditelji djece iz vaspitne jedinice Igalo podržavaju vaspitače i zaposlene koji protestuju.

"... Znači, Ministarstvo prosvjete se oglušilo na apele prosvjetnih radnika. Mislimo da je svekolikoj javnosti iz svega ovoga, sasvim jasno, da li i kako Ministarstvo stvarno radi svoj posao", poručuju zaposleni, koji su novi protest zakazali za četvrtak.

Iz Ministarstva su za "Vijesti" kazali da su upoznati sa dešavanjima u JPU "Naša radost".

Naveli su i da su predstavnici tog resora posjetili tu hercegnovsku ustanovu i "obavili razgovor sa svim učesnicima u spornim dešavanjima".

"Ministarstvo prosvjete će preduzeti sve korake ka rješavanju nastalih problema, u skladu sa zakonom", kazali su iz prosvjetnog resora.

Bonus video: