Otkazan koncert benda u Budvi, ambasada Ukrajine: Vlasti hitno da reaguju

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori saopštila je da je izuzetno zabrinuta zbog otkazivanja koncerta

39433 pregleda 168 komentar(a)
Okupljeni ispred diskoteke u Budvi, Foto: Printscreen
Okupljeni ispred diskoteke u Budvi, Foto: Printscreen
Ažurirano: 15.02.2023. 21:26h

Ukrajinska ambasada u Crnoj Gori pozvala je crnogorske vlasti da hitno reaguju nakon što je grupa muškaraca sinoć ispred diskoteke "Palazzo" skandirala "Srbi i Rusi, braća zauvijek".

Za sinoć je u toj diskoteci planiran koncert benda "Ljapis" koji je otkazan.

Iz budvanske policije je "Vijestima" rečeno da je koncert juče ujutro otkazala diskoteka u kojoj je trebalo da se održe nastupi 14. i 15. februara.

Dodali su da im nisu prijavljeni nikakvi incidenti.

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori saopštila je da je izuzetno zabrinuta zbog otkazivanja tog koncerta.

"Ovaj slučaj je bez presedana. Smatramo neophodnim da jasno istaknemo: svaki pritisak na vlasnike kluba, gdje je trebalo da se održi nastup, i ukrajinske goste, kao i javno ispoljavanje agresije i govora mržnje, apsolutno su neprihvatljivi i moraju se kategorično osuditi. Akcija, koja je održana 14. februara uveče ispred zgrade ovog kluba može se protumačiti kao direktna prijetnja ukrajinskim posjetiocima Budve. Nemogućnost obezbjeđenja sigurnosti gostiju Budve i osoba koje su planirale da prisustvuju koncertu je izuzetno alarmantan signal za sve. Pozivamo crnogorske vlasti da hitno reaguju na ovaj incident i učine sve da osiguraju bezbjednost Ukrajinaca koji borave u Crnoj Gori", poručila je Ambasada Ukrajine na Fejsbuku.

Iz Uprave policije (UP) je večeras između ostalog saopšteno da koncert benda "Ljapis" nije bio prijavljen, te da je u cilju preventivnog djelovanja obezbijeđeno prisustvo policije.

Bonus video: