UP: Koncert benda "Ljapis" nije bio prijavljen, u cilju preventivnog djelovanja obezbijeđeno prisustvo policije

"Pripadnici Uprave policije, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, kontinuirano preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se obezbijedila lična i imovinska sigurnost svih građana koji žive i borave u Crnoj Gori"

11024 pregleda 4 komentar(a)
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Uzimajući u obzir da je u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi zakazan koncet ukrajinskog benda "Ljapis", koji nije bio prijavljen policiji, pripadnici policije su po saznanju za njegovo održavanje, u cilju bezbjednog odvijanja koncerta, 13. februara, obavili razgovor sa vlasnikom ugostiteljskog objekta, koji ih je tom prilikom upoznao da je planirani koncert već otkazan, te da su bendu ponudili alternativne lokacije, a da će u slučaju održavanja koncerta policija biti informisana, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Ukrajinska ambasada u Crnoj Gori pozvala je crnogorske vlasti da hitno reaguju nakon što je grupa muškaraca sinoć ispred diskoteke "Palazzo" skandirala "Srbi i Rusi, braća zauvijek".

Za sinoć je u toj diskoteci planiran koncert benda "Ljapis" koji je otkazan.

"U cilju preventivnog djelovanja u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta je 14. februara oko 18 časova obezbijeđeno prisustvo policijskih službenika – uniformisanih i policijskih službenika u civilu, sa zadatkom da prate dešavanja u gradu sa akcentom na prostor ispred i u blizini samog kluba. Oko 19 časova došlo je do okupljanja oko 15 lica, koja su se tu kratko zadržala i mirno razišla bez narušavanja javnog reda i mira", ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da navedeni ugostiteljski objekat nije radio 14. februara.

"Osim toga, koncert pomenute grupe bio je zakazan u jednom ugostiteljskom objektu za danas, 15. februara u 20 časova u Kotoru. Naknadno, policija je od strane vlasnika kluba informisana da je i ovaj koncert otkazan iz tehničkih razloga. Pripadnici Uprave policije, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, kontinuirano preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se obezbijedila lična i imovinska sigurnost svih građana koji žive i borave u Crnoj Gori", piše u saopštenju UP.

Bonus video: