Ministarstvo evropskih poslova: Postoji mogućnost otvaranja Evropske kuće u Nikšiću

"Iskazana je spremnost Ministarstva da pruži punu logističku podršku predstavnicima Opštine Nikšić koji će biti angažovani na izradi neophodnih aplikacija za kandidovanje projekata za finansiranje iz fondova Evropske unije", ističe se u saopštenju

6869 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sastao se sa predstavnicima Ministarstva evropskih poslova (MEP), Milenom Žižić državnom sekretarkom u MEP -u i v. d. generalnog direktora Direktorata za evropske fondove, Bojanom Vujovićem.

"Tema posjete bila je saradnja Opštine Nikšić sa pomenutim Ministarstvom u cilju korišćenja finansijskih sredstava fondova Evropske unije", navodi se u saopštenju za javnost.

Predstavnici MEP -a su ukazali na mogućnost otvaranja Evropske kuće u Nikšiću.

Kovačević je podržao pomenutu ideju i iskazao spremnost da Opština ponudi adekvatnu lokaciju za izgradnju Evropske kuće, i time osnaži saradnju Opštine Nikšić i Evropske unije.

"Iskazana je spremnost Ministarstva da pruži punu logističku podršku predstavnicima Opštine Nikšić koji će biti angažovani na izradi neophodnih aplikacija za kandidovanje projekata za finansiranje iz fondova Evropske unije", ističe se u saopštenju.

Bonus video: