Tviter profil Abazovića među 50 najuticajnijih 'digitalna diplomatija' naloga na svijetu u 2022.

Nalog Abazovića se nalazi na 30. mjestu u najnovijoj studiji “World leader power ranking“, specijalizovanog BCW Twiplomacy portala za 2022. godinu

7466 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Tviter nalog premijera Crne Gore Dritana Abazovića nalazi se među 50 najuticajnijih digitalna diplomatija naloga na svijetu u 2022. godini.

Nalog Abazovića se nalazi na 30. mjestu u najnovijoj studiji “World leader power ranking“, specijalizovanog BCW Twiplomacy portala za 2022. godinu, prenosi portal eDIPLOMATIJA.

Twiplomacy je pratio i procjenjivao uticaj ključnih digitalna diplomatija figura koristeći najsavremeniju metodologiju, uzimajući u obzir različite faktore kao što su tvitovi, retvitovi, pominjanja, doseg, uticaj, promjene pratilaca, lajkovi i ukupan broj pratilaca na Tviteru.

Studija je uzimala u obzir i informacije o zemljama koje predstavljaju lideri, uključujući BDP po glavi stanovnika, penetraciju interneta, nivo prihoda na osnovu kategorizacije Svjetske banke, veličinu stanovništva i jezike tvitova, kao i druge varijable poput pola, godina u mandatu, procjenat tvitova sa fotografijama ili video sadržajem, kao i statistike o zemljama porijekla lidera.

Prva tri mjesta na listi zauzeli su premijer Indije Narendra Modi, američki predsjednik Džo Bajden i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Na listi ovog puta nedostaju lideri Rusije i Kine, a portal piše da su se očigledno opredijelili za svoje “domaće” društvene mreže, odnosno kanale komunikacije.

Studije ovog tipa Twiplomacy objavljuje od 2012. godine.

Bonus video: