UCG: Započeta rekonstrukcija amfiteatra tehničkog fakulteta

Renoviranje cjelokupnog amfiteatra podrazumijeva rekonstrukciju termotehničkih i elektro instalacija, građevinske i arhitektonske radove na uređenju prostora", kazali su iz UCG

1883 pregleda 1 komentar(a)
Tehnički fakultet (Ilustracija), Foto: Boris Pejović
Tehnički fakultet (Ilustracija), Foto: Boris Pejović

Univerzitet Crne Gore (UCG) je započeo rekonstrukciju amfiteatra 106 u zgradi tehničkih fakulteta.

Iz UCG su pojasnili da je amfiteatar 106 najdominantnija prostorija u niskom dijelu zgrade tehničkih fakulteta, koristi ga više organizacionih jedinica, a osim za nastavu koristi se i za realizaciju ispita.

"Nalazi se u samom centru ovog dijela objekta, na međuspratu, a sastoji se od tri cjeline: amfiteatra sa 500 sjedišta za slušaoce, galerije amfiteatra sa sjedištima za slušaoce i bine", dodali su oni.

Planirano je da će renoviranje cjelokupnog amfiteatra podrazumijevati rekonstrukciju termotehničkih i elektro instalacija, građevinske i arhitektonske radove na uređenju prostora.

Iz UCG su naveli da je ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji 470. 991, 59 eura i da je pokrenuta na inicijativu rektora UCG Vladimira Božovića, kako je kazao, planira da osavremeni i poboljša uslove studiranja za studente.

„Investicijom će se riješiti problemi nastali višedecensijkim eksploatisanjem amfiteatra izgrađenog u periodu od 1974. do 1980. godine, ključno mjesto na kojem su sticale znanje generacije tehničkih fakulteta. Naša očekivanja su da, nakon završetka svih radova, ovo bude najreprezentativnije mjesto u zgradi tehničkih fakulteta, sa najboljim uslovima za rad studenata i profesora, te mjesto održavanja različitih univerzitetskih, naučnih i društvenih skupova“, dodao je Božović.

Iz Univerziteta tvrde da su mandat dekana Elektrotehničkog fakulteta Saše Mujovića obilježile brojne rekonstrukcije u zgradi tehničkih fakulteta, a on je izrazio zadovoljstvo što su obezbijeđena sredstva za renoviranje amfiteatra 106.

"Građevinsko zanatske i druge, projektom planirane, intervencije daće savremen izgled amfiteatru, sa kvalitetnim enterijerskim funkcionalnim rješenjima, namještajem i opremom, u skladu sa njegovom osnovnom namjenom", istakli su u saopštenju.

Bonus video: