Opština Pljevlja stipendira još 16 studenata

Opština će stipendirati po jednog studenta sa različitih fakulteta koji ima najvišu srednju ocjenu tokom studija na tom fakultetu

1177 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja stipendiraće još 16 studenata u tekućoj studijskoj godini, koji budu ispunili uslove drugog konkursa koji je raspisao Sekretarijat za društvene djelatnosti.

Prošle godine Opština je dodijelila 14 stipendija najboljim pljevaljskim studentima za školsku 2022/2023. godinu.

Iz lokalnog budžeta stipendiraće se 14 studenata završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i dva studenta primijenjenih i akademskih master studija, bez obzira na obim studijskog programa.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i studenti primijenjenih i akademskih master studija koji studiraju na prostoru bivše SFRJ, sa prebivalištem na teritoriji opštine Pljevlja. Uslov je da su prvi put upisali semestar studijske godine, da su tokom svih prethodnih godina studija ostvarili srednju ocjenu položenih ispita najmanje 9 i da su nezaposleni.

Opština će stipendirati po jednog studenta sa različitih fakulteta koji ima najvišu srednju ocjenu tokom studija na tom fakultetu.

Prijavu na konkurs studenti mogu dostaviti do 17. marta.

Stipendija u iznosu od sto eura isplaćuje se za deset mjeseci tokom jedne školske godine.

Bonus video: