Ministarstvo prosvjete ignoriše molbe dijela zaposlenih hercegnovskog vrtića "Naša radost"

Duže vrijeme nezadovoljni odnosom novoizabrane direktorice Tamare Živanović prema njima i da trpe mobing. Poručuju i da su više puta upozoravali na to da je nezakonito izabrana

6266 pregleda 3 komentar(a)
Zaposleni tvrde da na nepravilnosti upozoravaju od 2021. (ilustracija), Foto: Shutterstock
Zaposleni tvrde da na nepravilnosti upozoravaju od 2021. (ilustracija), Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvjete još ne odgovara na proteste dijela zaposlenih u hercegnovskom vrtiću, koji sedmicama upozoravaju na, kako tvrde, komplikovanu situaciju i probleme u ustanovi.

Zaposleni ponavljaju da se Ministarstvo prosvjete još nije zvanično oglasilo na njihove apele i obraćanja.

Iz resora Miomira Vojinovića prošle sedmice su “Vijestima” kazali da su upoznati sa dešavanjima u toj predškolskoj ustanovi i da će preduzeti “sve korake ka rješavanju nastalih problema, u skladu sa zakonima”.

”Ovaj ignorantski stav, nažalost, ukazuje na to da ne žele da se bave našim, odnosno njihovim problemima i da ih ne zanima šta imamo da kažemo”, navode zaposleni.

Tvrde i da se Ministarstvu u vezi sa poblemima u ustanovi obraćaju još od oktobra 2021, a dopise su dostavili i “Vijestima”.

Ističu i da su duže vrijeme nezadovoljni odnosom novoizabrane direktorice Tamare Živanović prema njima i da trpe mobing. Poručuju i da su više puta upozoravali na to da je nezakonito izabrana.

”Moramo da ukažemo i na to da je, kada je traženo mišljenje Nastavničkog vijeća, podršku dobila druga kanditatkinja. Međutim, i pored svih naših molbi, ukazivanja na propuste, neadekvatno ponašanje direktorice, koje je kulmirniralo u nekoliko navrata, niko do danas nije uradio ništa povodom toga. Sada tražimo odgovornost Ministarstva za sve ovo, jer do danas nijesmo dobili nijedan konkretan odgovor” poručuje dio zaposlenih.

Oni su prošle sedmice protestovali, a tokom protesta izneseni su isti problemi i zahtjevi.

Iz Ministarstva su za “Vijesti” ranije kazali da su predstavnici tog resora posjetili hercegnovsku ustanovu i “obavili razgovor sa svim učesnicima u spornim dešavanjima”.

Bonus video: